Läsnäolon taika

mindfulness ja meditaatio -verkkokurssi

"Opi mindfulnessia ja meditaatiota. Löydä elämääsi lisää sävyjä sekä hyväksyvän läsnäolon voimaa ja kauneutta. Rikastuta meditaatiokokemustasi liike- ja seisomameditaatioilla sekä kehotietoisuus- ja tunnetaitoharjoituksilla."

Lämpimästi tervetuloa loistavalle mindfulnessin ja meditaation verkkokurssille!

Tällä kurssilla opit menetelmiä, joilla voit lisätä läsnäoloa elämässäsi, tavallisessa arjessa, sekä juhlassa. Saat lisäksi hyvän meditaatiorutiinin käyntiin. Askel askeleelta lisäät päivittäistä meditaatioharjoitusaikaasi.

Saat myös ymmärrystä mindfulnessin periaatteista ja huomaat, että mindfulness ja meditaatio ovat aina jo olleet osa elämääsi. Et niinkään siis opi uutta, vaan opit huomaan asioita uudelleen ja käyttämään tietoisemmin jo elämässäsi kehittämääsi kykyä suunnata huomiota.

Jos meditaatio ja mindfulness ovat jo sinulle tuttuja harjoituksina, tulet todennäköisesti ihastumaan kurssin extramateriaaleihin. Tulet löytämään uusia vivahteita liike- ja seisomameditaatiolla. Kehotietoisuusharjoitukset auttavat sinua palaamaan läsnä aina tässä ja nyt olevaan kehoosi sekä muuttamaan autonomisen hermoston tilaa kohti parasympaattista aktivaatiota eli rentoutumisvastetta.

Extramateriaalit muutoksen ja tapojen luomisesta auttavat aloittelijoita oman meditaatiorutiinin synnyttämisessä, mutta niitä voi käyttää millä tahansa elämänalueella. Tunnetaitoharjoitus ja tunneteoriat tulisi olla kaikille ihmisille tuttuja ja yleissivistystä, koska tunnetaidot vaikuttavat kaikille ihmisille tärkeisiin vuorovaikutustaitoihin. Kurssilla myös puhutaan läsnäolon tuomisesta vuorovaikutukseen. Eli voit olettaa saavasi lisää ymmärrystä ja taitoa ihmissuhteisiisi ja kykyä olla enemmän läsnä muille ja itsellesi.

Kurssin yhdeksi tavoitteen voisi sanoa olevan myös "kupin" tyhjentäminen. Ideana ei ole siis, että kuppisi täyttyisi jostakin uudesta mindfulness-teestä vaan että elämääsi tulisi lisää avointa tilaa nähdä itseäsi, ihmisiä, elämää ja maailmaa. Voisit olla vapaammin se, joka olet eli kuppisi tyhjentyisi turhasta sinua estävästä sisällöstä. Parhaimmillaan avoin tila olemuksessa tuo myös elämään ihmeen, mysteerin ja asioiden uutena kokemisen taikaa.

Huomaa, että tämä kurssi ei ole terapiaa eikä ole millään tavalla tarkoitettu minkäänlaisen virallisen hoidon vaihtoehdoksi. Tämä kurssi on tarkoitettu tavallisille terveille ihmisille. Jos saat nyt hoitoa tai terapiaa, niin kysy lääkäriltäsi tai terapeutiltasi, että onko sinulle juuri nyt hyväksi osallistua tällaiselle kurssille.


Kurssi sisältää

36 Videota
11 Tekstiä
23 Äänitallennetta
Jarko Taivasmaa
Jarko Taivasmaa
Olen opettanut yli kymmenen vuotta erilaisia mindfulnessin, meditaation, kiinalaisen voimistelun (chi kung / qigong) ja kehotietoisuuden menetelmiä yrityksissä, työväenopistoissa, retriiteillä ja kursseilla. Haluan tällä onlinekurssilla kiteyttää sinulle parhaat oivallukseni läsnäolosta ja erilaisista menetelmistä. Erityisesti olen kokenut kehotietoisuusharjoitukset hyödyllisiksi läsnäolon mahdollistajiksi ja meditaation tukijoiksi. Keho on aina tässä ja nyt. 


Toimintaterapiakoulutukseni ammattikorkeakoulusta ja mielenterveyspuolelle erikoistuminen sekä päättötyöni läsnäolosta ja toimintaterapiasta antavat maanläheistä lähestymiskulmaa ja osaamista läsnäolon suhteen. Olen ohjannut toimintaterapeutin roolissa mindfulnessia, meditaatiota ja kehotietoisuusharjoituksia myös Kelan työuupuneiden ryhmille Aviren palveluksessa. Kehotietoisuusharjoitukset saavat osittain inspiraationsa chi kungista, josta kävin opettajakoulutuksen vuonna 2005.


Kokemuksia mindfulness-luennolta ja -livekurssilta

“Odotukseni ylittyivät! Muutama yksityiskohta tai kouluttajan lausuma sai oikein pysähtymään ja miettimään omia toimintatapoja. Ja yleisesti aiheen käsittely innosti entisestään näihin itsensäjohtamistaitoihin. Monet näistä asioista olivat jollain lailla jo tiedossa, mutta esitys vakuutti ja innosti ottamaan ne parempaan hyötykäyttöön. Esiintyjällä oli hyvät vuorovaikutukselliset ja esiintymistaidot, miellyttävä tapa antaa ja jakaa yleisölle!”

"Kiitos paljon kurssista. Olen tosi tyytyväinen, että osallistuin siihen. Tajusin itseni kohdalla, miten tärkeää on kehotietoisuus. Olen koko ikäni leijaillut liikaa irti maasta ja itsestäni. Olen päivittäin tehnyt oppimiani asioita kotona. Sain kurssilta kokonaispaketin omaan hyvinvointiini. Haluan alkaa tästä syventämään näitä asioita ja siitä seuraavaa hyvinvointia. Omalla olemuksellasi heijastit, miten kaiken oppimasi myötä olet saavuttanut itsellesi tasapainon ja hyvän olon. Kurssilla oli rauhallinen tunnelma."


Katso lisää ihmisten kokemuksia vuosien varrelta
http://www.taivastalo.fi/kokemukset/

Kokemuksia metsään uppoutumisen menetelmän (metsämeditaatio) ohjaajakoulutuksistani
http://www.taivastalo.fi/kokemuksia-metsaan-uppoutumisen-ohjaajakoulutuksista/

jarko.taivasmaa@gmail.com


21 PÄIVÄN KURSSIN HINTA 

89€ (sis.alv24)

Kurssin meditaatioaudiot mp3 voit ladata itsellesi. Kaikkien videoiden, extra-videoiden ja suunniteltujen harjoitusten läpikäymiseen menee reilu 9 tuntia. Kurssi ja videot ovat käytössä 3 kuukautta eli ehdit käydä useampaankin kertaan materiaaleja läpi rauhassa ja audiotiedostot jäävät sinulle omaan käyttöösi. 

Kurssi on suunniteltu intensiiviseksi 21 päivän kurssiksi, jonka jälkeen sinulla on hyvä meditaatiorutiini käynnissä sekä monia hyödyllisiä oivalluksia läsnäolosta. Ideana on siis auttaa sinut tehokkaasti ja nopeasti meditoijaksi. Voit kuitenkin käydä kurssia myös leppoisammassa tahdissa esimerkiksi 63 päivässä.

Kurssin jälkeen, jos sinulle jää kysymyksiä aiheista, niin voit laittaa viestiä. Kysymyksistä tehdään blogiteksti tai YouTube-video. Tämä on hyvä idea, koska usein moni muukin on saattanut pohtia samankaltaisia kysymyksiä. Mahdolliset vastaukset sekä aiheen tutkiminen voi palvella myös monia muita kurssilaisia tai muuten mindfulnessista ja meditaatiosta kiinnostuneita ihmisiä.

“Tämä kurssi ja menetelmillä säännöllisesti harjoittelu voivat muuttaa elämääsi pysyvästi paremmaksi ja sisäisesti rikkaammaksi! Lämpimästi tervetuloa mukaan tälle ihmeelliselle matkalle tähän ja nyt!”

Kurssin sisältö: videoita, audioita ja tekstejä.